LADDKABLAR FÖR 3-FASUTTAG


Om du ännu inte har installerat en laddbox hemma så rekommenderar vi att du laddar via ett CEE-uttag, detta är säkrare än att ladda via ett vanligt vägguttag. Det är också bra att ha med en laddkabel för CEE-uttag på resan som reserv.


Går det snabbare att ladda min bil via ett 3-fas uttag än via hushållsuttaget, så kallat Schuko uttag?

Laddhybrid (eller andra bilar med 1-fas ombordladdare)
Ja, genom att använda 3-fas uttaget kan du, förutom att ladda på ett säkrare sätt, utnyttja de 16A som din bil kan ta emot,  ladda ca 18 km i timmen. Laddar du med 10A i vanligt hushållsuttag får du ca 11 km i timmen.

Tänk på att laddning via ett hushållsuttag ska ses som en tillfällig laddlösning, t ex på resan och du bör ladda med max 10A i ett hushållsuttag. Ska du ladda kontinuerligt är en laddbox eller ett CEE-uttag att rekommendera.

Elbil (med 3-fas ombordladdare)
Ja, laddar du din 3-fas bil via hushållsuttaget får du ca 12 km i timmen men då din elbil kan använda 3x16A får du ca 50 km i timmen genom att ladda via 3-fas uttaget. Det är lika mycket som du får om du laddar via en 11kW laddbox.

Hur många mil du laddar i timmen beror flera olika faktorer t ex bilens batteri och klimatet (vid kallare väder drar din bil mer ström än vid varmare väder när du kör). Ovan är endast generella exempel på tider till laddhybrider och 3-fas bilar. Vill du ha mer exakt antal mil för just din bilmodell, kontakta oss så hjälper vi dig.

Har du tillgång till ett rött 3-fas CEE uttag?

Med våra laddkablar kan du använda ditt befintliga  3-fas CEE uttag för att ladda din bil. Men det finns några saker att tänka på:

För att kunna dra nytta av ett 3-fas uttag fullt ut behöver ombordladdaren på din bil vara 3-fas. Har du en bil som har 1-fas ombordladdare kan du fortfarande utnyttja säkerheten i CEE-uttaget, men din bil kommer ladda på 1-fas.


3-fas laddkablar (laddar upp till 54 km i timmen)

Laddkabel Khons, 3-fas till Typ 2, 11kW

CTEK Njord GO

Juice Booster 2 med adapterset

Adapter CEE 3-fas 16A till laddkabel Typ 2