30 dagars ångerrätt | Fri frakt över 600 SEK

Installation av laddbox

Vi hjälper dig hela vägen från beställning till installation av laddbox & ser även till att du får 50% i avdrag genom Skatteverkets Grön Teknik.


Så går det till att köpa laddbox med installation från Laddstoppet1. Lägg din beställning 

När du valt laddbox med installation och eventuella tillbehör (Tips! Du får 50% i skatteavdrag även på laddkabel vid beställningen) går du vidare till kassan och väljer betalsätt och lägger din beställning. Behöver du personlig rådgivning så är du varmt välkommen att kontakta oss på telefon, chatt eller mail.


2. Vi tar in information inför din installation

När du lagt din beställning får du per automatik ett mail med en länk till ett digitalt formulär där vi ställer några enkla frågor så som storlek på huvudsäkring till fastigheten mm.


3. Vi bokar installation

Efter att formuläret kommit in till oss går det vidare till installatören som tittar över jobbet och kontaktar dig för att boka tid för installation. När installationstid är bokad skickar vi ut din laddbox med tillbehör till din leveransadress. Vi ser givetvis till att du får produkterna i god tid innan installationsdatumet.


4. Vi genomför installation

Efter att formuläret kommit in till oss går det vidare till installatören som tittar över jobbet och kontaktar dig för att boka tid för installation. När installationstid är bokad skickar vi ut din laddbox med tillbehör till din leveransadress. Vi ser givetvis till att du får produkterna i god tid innan installationsdatumet.


5. Laddboxen är redo att användas

När installation är slutförd säkerhetstestas och driftsätts laddboxen av installatören. Installatören går igenom installation med dig och nu är laddboxen redo att användas!6. Avdrag och slutfaktura

När installation är genomförd och slutförd tar vi hand om avdragsprocessen hos Skatteverket. Eventuella tillägg täcks av skatteavdraget på 50% och kommer då på en slutfaktura. 
Detta ingår i vår standardinstallation

  • Installation av laddbox och anslutning till elcentral av våra utvalda installatörer (förutsatt att det finns plats för 4 moduler i centralen)
  • Upp till 10 meters kabeldragning ovan mark mellan elcentral och laddboxens placering
  • En håltagning ingår i följande material: Trä, gips, lättbetong eller tegel
  • 10 meter trefas kabel (5x2.5mm2) även om boxen endast hanterar 1-fas
  • Montering av laddbox på vägg
  • Driftsättning och test av laddboxen så att allt fungerar som det skaInstallationer i hela Sverige

Vi arbetar med installatörer i hela Sverige för att du som kund ska få en snabb och trygg installation. Normalt installerar vi ca 2-4 veckor efter att vi fått in uppgifter om din installation. Längre väntetid kan förekomma i semestertider. 

Är du elektriker och vill blir samarbetspartner? 
Kontakta oss gärna på: [email protected]

Innan installatören kommer

Det är viktigt att du är på plats när installatören kommer hem till dig för att kunna utföra installationen. 
Elektrikern kontrollerar elcentralen och övriga komponenter så att allt överensstämmer med den beställning som du har gjort. Om något avviker som inte ingår i en standardinstallation, eller vad som tidigare överenskommit, stämmer installatören av med dig om du accepterar eventuella kostnader som tillkommer. Övriga elarbeten 

Det är vanligt att personer som installerar en laddbox hemma även utnyttjar möjligheten att få utfört andra elektriska arbeten samtidigt. Om du har andra elektriska jobb som du behöver hjälp med, kan du ange det när du lägger din beställning av laddboxen. Då kan installatören få informationen i förväg och möjligen kunna hjälpa dig med dina andra elektriska behov samtidigt som laddboxen installeras. 

Grönt avdrag från Skatteverket

Väljer du installation med Grönt avdrag får du 50% i avdrag från Skatteverket på installation, laddbox och laddkabel till boxen. Det här fungerar som ett ROT-avdrag, det är alltså vi som ansöker hos Skatteverket och det du betalar är det som du ser i kassan (förutsatt att din installation är en standardinstallation*). 
Vanliga frågor om installation av laddbox hemma

Vad kostar det att installera laddbox hemma?

Priset för installation av laddbox hemma varierar beroende på vilken laddbox man väljer och vilka tillbehör som läggs till. Om det är något extra som tillkommer för just din installation blir du givetvis kontaktad innan laddboxen skickas eller installationstid bokas in. På så sätt vet du alltid vad din installation kostar innan vi påbörjar arbetet.

Hur lång tid tar installationen? 

Tiden det tar att installera en laddbox hemma varierar, men en ungefärlig tid för standardinstallation brukar vara ett par timmar.

Hur lång är väntetiden på installation?

Vi har normalt en väntetid på 2-4 veckor på installation.

Hur vet man vilken huvudsäkring man har?

För att ta reda på vilken huvudsäkring du har kan du gå till väga på två sätt. Det enklaste sättet är att kolla på baksidan av senaste fakturan som du fått av ditt elbolag. Under ”Elnät” står säkringens storlek angiven. Du kan även ta en titt på din elcentral och identifiera vilken säkringsstorlek du har:

Grå = 16A
Blå = 20A
Gul = 25A
Svart = 35A

Behöver man säkra upp i elcentralen?

Väljer du laddbox med lastbalansering kan det räcka med 16A på huvudsäkringen. Annars rekommenderar vi att säkra upp i elcentralen. 

Var installeras laddboxen?

När du väljer att installera en laddbox hemma hos dig, så kommer den att placeras på den plats som du bestämmer förutsatt att det finns möjlighet att göra det. Installatörerna kommer att hjälpa dig att hitta den bästa platsen för laddboxen så att det blir enkelt att ladda bilen och dra kablar till laddboxen. De kommer att utvärdera förutsättningarna för installationen och ta hänsyn till faktorer som till exempel tillgång till ström, avstånd till bilen och eventuella hinder. Genom att välja den bästa platsen för laddboxen kan du optimera din laddningsprocess och få en smidigare upplevelse av att ladda din bil hemma.

Vem får installera en laddbox?

För att installera en laddbox behöver du anlita en auktoriserad elektriker från ett registrerat elinstallationsföretag. Det är viktigt att du väljer ett företag som har behörighet och kompetens att utföra installationen på ett säkert sätt. Du kan själv kontrollera vilka företag som har behörighet genom att besöka Elsäkerhetsverkets hemsida.

Observera också att skatteavdraget för installation av laddbox endast gäller om samma företag som säljer laddboxen också står för installationen. Det betyder att om du vill utnyttja skatteavdraget, måste du köpa laddboxen från ett företag som även kan utföra installationen. Du kan inte köpa laddboxen separat och sedan anlita en annan elektriker för att utföra installationen om du vill använda skatteavdraget. Detta är viktigt att ha i åtanke när du planerar din laddboxinstallation.

Har ni någon prislista för tillägg vid installation av laddbox? 


Jämför våra laddboxar

När det kommer till att ladda elbilar finns det många olika laddboxar att välja mellan, med olika funktioner och priser. För att hitta den bästa laddboxen för dina behov är det viktigt att jämföra olika alternativ noggrant. 

På denna sidan kan du jämföra våra laddboxar.