30 dagars ångerrätt | Fri frakt över 600 SEK

Snabbare & säkrare laddning med laddbox hemma

Snabbare & säkrare laddning med laddbox hemma

Måste jag installera laddbox hemma för att ladda min elbil? Genom att installera laddbox hemma får du både en säkrare, snabbare och mer tillförlitlig laddning till din elbil. Från och med 1 januari 2021 får du som köper och installerar laddbox hemma ta del av skatteavdraget för Grön teknik.

Snabbare laddning med laddbox 

Du får en snabbare och effektivare laddning med laddbox hemma än om du t.ex. laddar din bil genom ett vanligt vägguttag (Schuko). Denna laddkabel begränsar laddningen till 10A och ger endast 2,3kW. Med en laddbox kan du ladda med en högre effekt och du får möjlighet att utnyttja fordonets hela laddkapacitet, vilket ger snabbare laddning. 

Säkrare laddning med laddbox

Ur säkerhetsaspekt är en laddbox hemma att föredra framför användning av vägguttag för laddning av elbil. Att använda en laddkabel för vägguttag (Schuko) bör endast ses som en nödlösning, då vanliga vägguttag inte är avsedda för att användas för återkommande hög belastning under lång tid. Gamla uttag eller felaktiga kabelförgreningar kan leda till varmgång och i värsta fall brand. 

En godkänd laddbox har alltid ett DC-skydd (jordfelsbrytare typ B) och stoppar laddningen vid eventuella fel och avslutar automatiskt laddningen när bilens batteri nått full laddningskapacitet. På så vis behöver du inte oroa dig för att bilen ska fortsätta ta emot ström vid felströmmar.

Undvik att huvudsäkringen löser ut

Till de flesta laddboxar finns lastbalansering som tillval. En lastbalanserare känner av hur mycket energi huset förbrukar i realtid och fördelar överskottet till laddboxen när du laddar din elbil. Genom att installera en laddbox med lastbalanserare undviker du risken att säkringar löser ut pga. överbelastning. 

Ladda din elbil när det passar dig

Ladda din elbil direkt när du kommer hem från jobbet eller ladda på natten då elpriserna oftast är lägre än under dagen. Med en laddbox hemma väljer du själv när du vill ladda din elbil och du får större frihet än om du laddar på en publik laddsstation. 

Installation av laddbox

Vi utför alltid säkra installationer av behöriga elektriker. Vid en installation kontrollerar elektrikern elcentralen och övriga komponenter och ser till att fastigheten är korrekt ansluten till elnätet. Vi ser även till att du som privatperson för 50% avdrag Grön teknik vid installation av laddbox. 


Du kan läsa mer om vart vi utför installationer och vad som ingår i en standardinstallation här