Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

INSTALLATION

Vi hjälper dig hela vägen från beställning till installation av din laddbox och ser även till att du får 50% i avdrag på installation.
SÅ HÄR JOBBAR VI PÅ LADDSTOPPET MED INSTALLATION AV LADDBOX

När du har valt laddbox med installation och eventuella tillbehör går du vidare till kassan och väljer betalsätt och lägger din beställning. Pengarna reserveras på ditt konto. Med automatik får du ett mail med ett formulär där vi ställer några enkla frågor så som storlek huvudsäkring till fastigheten mm.Efter att formuläret kommit in till oss går det vidare till elektrikern som tittar över jobbet och säkerställer att just din installation är en standardinstallation, om det är något extra som krävs blir du givetvis kontaktad innan laddboxen skickas eller installationstid bokas in.Så snart vi fått svar från elektrikern kontaktar vi dig och meddelar att allt är klart och först nu skickas din laddbox med tillbehör. Du blir inom ett par dagar kontaktad av elektrikern för dag och tid för installationen.

GRÖNT AVDRAG

Väljer du installation med Grönt avdrag får du 50% i avdrag från Skatteverket på både installation och laddbox. Det här fungerar som ett ROT-avdrag, det är alltså vi som ansöker hos Skatteverket och det du betalar är det som du ser i kassan (förutsatt att din installation är en standardinstallation*). Du kan läsa mer om Grönt avdrag här.FÖRETAG OCH BRF

Om du representerar ett företag eller en bostadsrättsförening så har även ni möjlighet att söka bidrag och få 50% avdrag på kostnaden för installation och material. Maxbeloppet för bidrag är 15 000 kr per laddningspunkt.


För att få detta avdrag så ansöker ni själva hos: 
www.naturvardsverket.seSTANDARDINSTALLATION

I vår standardinstallation ingår upp till 10 meters kabeldragning ovan mark mellan elcentral och laddboxens placering. En håltagning ingår i följande material: Trä, gips, lättbetong eller tegel.


10 meter kabel (5x2.5mm2) ingår och även framdragning av 3-fas kabel även om boxen endast hanterar 1-fas.


När installationen är på plats så driftsätter och testar installatören laddboxen så att allt fungerar som det ska.


Vi utför installationer på följande orter: STOCKHOLM, GÖTEBORG, MALMÖ, FALKENBERG, BORÅS, KRISTIANSTAD, JÖNKÖPING och LINKÖPING.


Vi jobbar löpande med utöka antalet orter där vi kan erbjuda installation. Om just din ort inte finns med så kontakta oss gärna på: [email protected]INNAN INSTALLATÖREN KOMMER

Det är viktigt att du är på plats när installatören kommer hem till dig för att kunna utföra installationen.


Elektrikern kontrollerar elcentralen och övriga komponenter så att allt överensstämmer med den beställning som du har gjort. Om något avviker som inte ingår i en standardinstallation så stämmer installatören av med dig om du accepterar eventuella kostnader som tillkommer.


Sedan kontrollerar elektrikern att det finns plats i gruppcentralen eller om det krävs en ny standardenhet vid sidan om. Om en ny enhet behövs så får du som kund ett kostnadsförslag som du får ta ställning till för att kunna färdigställa installationen.


Det är viktigt att huvudsäkringen klarar av belastningen vid laddning av din elbil, även detta kontrollerar elektriker och informerar dig som kund vad detta innebär. Ibland är en höjning av mätarsäkringen nödvändig.INNAN DU KAN BÖRJA LADDA

Din nya laddanläggning märks upp enligt branschföreskrifterna av elektrikern.


Elektrikern utför sedan följande:


 Isolationsmätning
● Jordningskontroll
 Kontroll av dioder på laddaren
● Kontroll av laddboxen med avsett testverktyg
 Dokumentation av installationen (laddbox och central)


Därefter får du som kund en fullständig genomgång av installationen.ÖVRIGT

Fastigheten där laddboxen ska installeras ska vara korrekt ansluten till elnätet med tre faser och minst 20A i huvudsäkring. Laddboxen ska vara tänkt att installeras på en vägg.

Installationen genomförs under ett och samma besök från behörig elektriker.