Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

INSTALLATION

Vi hjälper dig hela vägen från beställning till installation av din laddbox och ser även till att du får 50% i avdrag på installation.

GRÖNT AVDRAG

När du har valt vilken laddbox du vill ha så lägger du till ”Grön Teknik 50%”. När din ordern är skickad till oss så mailar vi en orderbekräftelse samt ytterligare ett mail som bekräftar att du även har beställt installation av din laddbox. Mailet innehåller ett formulär där du enkelt fyller i dina kontaktuppgifter. Inom ett par dagar kontaktar en av våra certifierade installatörer dig och bokar en tid för installation. Installatören kontaktar oss innan laddboxen skickas om det är något annat som behövs för att installera just din laddbox på ett säkert sätt. Om det är något extra som krävs blir du givetvis kontaktad innan laddboxen skickas.


Det ska vara enkelt att få sin laddbox installerad!


FÖRETAG OCH BRF

Om du representerar ett företag eller en bostadsrättsförening så har även ni möjlighet att söka bidrag och få 50% avdrag på kostnaden för installation och material. Maxbeloppet för bidrag är 15 000 kr per laddningspunkt.


För att få detta avdrag så ansöker ni själva hos: 
www.naturvardsverket.seSTANDARDINSTALLATION

I vår standardinstallation ingår upp till 10 meters kabeldragning ovan mark mellan elcentral och laddboxens placering. En håltagning ingår i följande material: Trä, gips, lättbetong eller tegel.


10 meter kabel (5x2.5mm2) ingår och även framdragning av 3-fas kabel även om boxen endast hanterar 1-fas.


När installationen är på plats så driftsätter och testar installatören laddboxen så att allt fungerar som det ska.


Vi utför installationer på följande orter: STOCKHOLM, GÖTEBORG, MALMÖ, FALKENBERG, BORÅS, KRISTIANSTAD, JÖNKÖPING och LINKÖPING.


Vi jobbar löpande med utöka antalet orter där vi kan erbjuda installation. Om just din ort inte finns med så kontakta oss gärna på: info@laddstoppet.seINNAN INSTALLATÖREN KOMMER

Det är viktigt att du är på plats när installatören kommer hem till dig för att kunna utföra installationen.


Elektrikern kontrollerar elcentralen och övriga komponenter så att allt överensstämmer med den beställning som du har gjort. Om något avviker som inte ingår i en standardinstallation så stämmer installatören av med dig om du accepterar eventuella kostnader som tillkommer.


Sedan kontrollerar elektrikern att det finns plats i gruppcentralen eller om det krävs en ny standardenhet vid sidan om. Om en ny enhet behövs så får du som kund ett kostnadsförslag som du får ta ställning till för att kunna färdigställa installationen.


Det är viktigt att huvudsäkringen klarar av belastningen vid laddning av din elbil, även detta kontrollerar elektriker och informerar dig som kund vad detta innebär. Ibland är en höjning av mätarsäkringen nödvändig.


När allt är klart så bestämmer du tillsammans med elektrikern var laddboxen och personskyddsbrytaren ska placeras.INNAN DU KAN BÖRJA LADDA

Din nya laddanläggning märks upp enligt branschföreskrifterna av elektrikern.


Elektrikern utför sedan följande:


 Isolationsmätning
● Jordningskontroll
 Kontrollavdioderpåladdaren
● Kontrollavladdboxenmedavsetttestverktyg
 Dokumentationavinstallationen(laddboxochcentral)


Därefter får du som kund en fullständig genomgång av installationen.ÖVRIGT

Fastigheten där laddboxen ska installeras ska vara korrekt ansluten till elnätet med tre faser och minst 20A i huvudsäkring. Laddboxen ska vara tänkt att installeras på en vägg.

Installationen genomförs under ett och samma besök från behörig elektriker.