Tips vid val av laddbox till elbil

Tips vid val av laddbox till elbil

Är du en nybliven elbilsägare eller går i elbilstankar och tycker det här med laddboxar är en djungel? Lugn! Vi guidar dig på vägen för att hitta rätt laddbox till din elbil och utefter dina behov nu och i framtiden.

Säkrare och smidigare hemmaladdning med laddbox

I takt med att allt fler väljer att skaffa elbil ökar också behovet av laddstationer i Sverige. Dagens laddnätverk för elbilar är i fortsatt god utveckling men hänger inte riktigt med i samma takt som försäljningen av elbilar. Därmed är det en smart idé att installera en laddbox hemma för en säker och effektiv fordonsladdning.  

Välj en laddbox med rätt effekt för både ditt hem och din elbil

Hur snabbt du kan ladda din elbil beror främst på hur hög laddstyrka din bil kan ta emot, men även hur stor huvudsäkring du har hemma. De flesta elbilar idag klarar en effekt på 11kW. Dagens laddhybrider däremot klarar endast av att ta emot och utnyttja 3,7kW. De flesta hushåll har idag en huvudsärking på 16A, 20A eller 25A. 

Om valet står mellan en laddbox på 3,7kW, 11kW eller 22kW, är det alltid bilen som avgör hur mycket effekt den kan ta emot. Välj en laddbox med rätt effekt både för din bil och ditt hem. Mest vanligt är att man väljer en laddbox som klarar minst 11kW.

Säkra upp med en lastbalanserare

Vill du göra din elbilsladdning så effektiv som möjligt och undvika att dina säkringar löser ut p.g.a. överbelastning rekommenderar vi att lägga till lastbalansering när du väljer laddbox. En lastbalanserare känner av hur mycket energi huset förbrukar i realtid och fördelar överskottet till laddboxen när du laddar din elbil. 

Välj en laddbox som funkar både idag och i framtiden

Vill du ha en laddlösning som är framtidssäkrad tipsar vi dig om att välja en laddbox hemma med högre effekt. Utvecklingen av elbilar går mot att fler kan ta emot den högre effekten i framtiden. Även om din bil inte klarar av att ta emot den effekten din laddbox kan ge i dagsläget kanske din nästa elbil kan det? Välj en laddbox för dina framtida behov!

Hos oss på Laddstoppet hittar du ett flertal laddboxar att välja bland som passar just din elbil! Laddboxar till elbil hittar du här.