Portabel laddare till din elbil

Portabel laddare till din elbil

För elbilsägare som vill ha friheten att resa utan att behöva oroa sig för att batteriet ska ta slut är en pålitlig laddstation avgörande. Men vad händer när du är ute på resande fot och behöver ladda din elbil på en plats där det inte finns någon laddstation tillgänglig? Då kan en portabel elbilsladdare vara den perfekta lösningen för att få en bekväm och pålitlig laddning var som helst, när som helst. I detta blogginlägg kommer vi titta närmare på fördelarna med en portabel elbilsladdare och vilka alternativ det finns idag.

Vad är en portabel laddare för elbil?

En portabel eller bärbar laddare kallas även för Mode 2-kabel och har en kontakt som passar elbilen på ena sida och en vanlig stickkontakt (Schuko) på andra sidan. En portabel laddare för din elbil eller hybrid är ett utmärkt komplement för dig som vill kunna ladda när du är ute och reser eller behöver ladda på platser där det inte finns tillgång till en laddstation. Portabla elbilsladdare har liknande säkerhetsfunktioner och jordfelsbrytare som vanliga laddboxar men har ofta begränsad laddhastighet och funktionalitet. De är vanligtvis mindre än en laddbox med en inbyggd kabel för att enkelt kunna packas med i bilen och alltid vara redo för nästa laddstopp. 

Hur fungerar en portabel elbilsladdare?

Som tidigare nämnt så har en portabel laddare en kontakt som ansluts till bilen och en stickkontakt i andra änden som ansluts till ett vanligt vägguttag. Vid användning av Mode 2-kabel bör du alltid kontrollera skicket på hushållsuttaget innan du sätter i stickkontakten. Laddkablar som är anpassade för vägguttag laddar alltid med 1-fas och laddning ska ske med 10A eller lägre effekt för att inte överbelasta vägguttaget. 

Fördelar med portabel laddare

Det finns flera unika egenskaper med en Mode 2-kabel.

  • Enkel att hantera.
  • Bärbar laddare som är smidig att ta med sig överallt.
  • Möjlighet att justera strömstyrka med knapp på enheten. 
  • Kan användas som nödladdare om det skulle behövas. 

Det som är viktigt att poängtera är att Mode 2-kablar inte ska ses som ett substitut till laddboxar utan som ett komplement.

Portabla laddare hos oss på Laddstoppet

Vi på Laddstoppet har ett flertal olika portabla laddare att välja bland. Samtliga utav dessa har flera inbyggda säkerhetsfunktioner såsom överhettningsskydd och jordfelsbrytare som gör att du kan ladda din bil tryggt och säkert. Du hittar alla våra portabla laddare här.